Start a new topic
Not Taken

Raspberry Pi 3 Receive Data Problem

 

Hi


I have a problem about coming data from nextion device. 


In nextion editor debug simulation i can see the data send by nextion.


It is 0x71 0x01 0x00 0x00 0x00 0xff 0xff 0xff.


But when i try to read data in raspberry pi it is: 0xc 0x82 0x10 0x7c 0xff


2. button sends 0x71 0x02 0x00 0x00 0x00 0xff 0xff 0xff.


In pi 0x4c 0x82 0x10 0x7c 0xff


3.button send 0x71 0x03 0x00 0x00 0x00 0xff 0xff 0xff.


In pi 0x4c 0x82 0x10 0x7c 0xff. Same with second button and i can't determine which button is pressed.


Please help!!

Don't Flood the board with the same question in all categories.

This is a Free Chat topic.


iTead does not provide programming assistance.

I found the solution. It works with Pi 2 not Pi 3

 

Um, yeah.  Well you posted the same thing in multiple threads.  Here and Here.

Realizing it works in Pi2 is not a solution for Pi3.

It would work with Pi3, but your programming in Pi3 is not following the results as listed in the Nextion Instruction Set located here


Oh yeah, unless you wish to do your own fonts (I am sure you'd like them to look better) you can publically post your apology in this thread if you ever expect to get a manual.  Language like that, and Jerry might even utter those exact same words to you.


Regards.


I am now reviewing all of the Feature Requests, this will take some time, patience please.

Although this wasn't a real feature request, it is now marked as reviewed.


Removed obscene language, and locked